Bemutató célú energeiamendzsment mérőfal fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Tamus Zoltán Ádám
Villamos Energetika Tanszék

Az energia egyre drágább - ez már-már közhely. Odafigyelni az energiára, energia tudatosan, netán energia-hatékonyan élni, dolgozni, termelni azonban még mindig nem természetes Magyarországon. Pedig több nemzetközi kutatás szerint is pusztán azzal, hogy odafigyelünk az energiafelhasználásra, netán folyamatosan nyomon követjük azt már 10% körüli megtakarítást lehet elérni. További 10-25% energia-felhasználás csökkenés érhető el gyorsan megtérülő, az összes energiaköltséghez mérve kis értékű beruházással.

A energiamenedzsment rendszerek alkalmasak az adatok begyűjtésére, megjelenítésére, feldolgozására és tárolására. Segít a vállalatoknak a költségek minimalizálásában. Az energiamenedzsment rendszer terepi mérőműszerekből és szoftverből épül fel.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamos Energetika Tanszéke a Phoenix Contact Kft.-tól kapott teljesítménymérőket és PLC-ket, ezek felhasználásával új energiamenedzsment mérőfalak tervezésébe kezdtünk Dobsa Mátéval. A terveink alapján megépítettünk egy teszt mérőfalat, ezen a mérőfalon végzett mérésekre is kitér a diplomamunkám. Az év másik felében Konsys Kft.-től kapott energiamenedzsment szoftverrel (AVReporter) hallgatói mérésekhez képernyőket szerkesztettem.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.