Betegnyilvántartó rendszer fejlesztése Android támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az okostelefonok elterjedtsége és az internet növekvő sávszélessége lehetővé teszi, hogy egyre több tennivalót elvégezhessük telefonos alkalmazások segítségével. Az egészségügynek is ideje felzárkóznia a technológia fejlődéséhez, nagyban megkönnyítve és meggyorsítva az ügyintézést, kapcsolattartást orvos és páciens között.

Szakdolgozatomban ezt a célt próbálom elérni egy olyan Androidos alkalmazás segítségével, amelyben többek között egyszerűen lehetővé teszi új páciens felvételét egy orvoshoz, üzenet küldését valamint gyógyszer felírását betegnek, orvosok illetve betegek keresését az adatbázisban, gyógyszer emlékeztetők beállítását, tünetek alapján betegségek keresését. Az alkalmazásban elválnak a beteg és orvos jogkör szerinti funkciók, amelyet egy megfelelő bejelentkeztetési és ellenőrző funkció tesz lehetővé.

A dolgozatban kitérek a feladat részletes specifikálására, a felhasznált technológiák bemutatására, hasonló megoldások megemlítésére. A további fejezetekben a tervezés és implementálás részleteit mutatom meg, majd a tesztelés tapasztalatait. Végül összefoglalom az eredményeket és megemlítek néhány továbbfejlesztési lehetőséget.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.