Bluetooth host protokoll stack integrálása és ellenőrzése autóipari vezérlőegységben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Max Gyula
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az autóipari fejlődés jövőjét az összekapcsolt kommunikációs rendszerek jelentik. A létrejövő hálózaton szinte bármilyen információ elérhető a járműről és a környezetéről, amit a szenzoraival érzékel. Szinte magától merül fel a kérdés, hogy miért ne lehetne ebbe az információs hálózatba bekapcsolni egy napjainkban oly annyira elterjedt és népszerű okostelefont vagy tabletet. A kommunikációt Bluetoothon keresztül megvalósítva a hordozható eszközök egy jól érthető, informatív interfészt biztosítanának a hatalmas mennyiségű adat és paraméter megjelenítésére és módosítására.

A diplomamunka fő célkitűzése, hogy a már előzőleg legyártásra került, Bluetooth chipet is tartalmazó vezérlőegység prototípust egy Bluetooth host protokoll stack beintegrálásával és a rendszer tesztelésével alkalmassá tegye vezérlési parancsok fogadására és diagnosztikai adatok küldésére Bluetoothon keresztül.

A diplomaterv keretében bemutatásra kerülnek a Bluetooth stack integrálása során jelentkező problémák és feladatok mellett a szoftveres és hardveres verifikációs koncepciók. A dolgozat fejezetei részletesebben foglalkoznak a Bluetooth host protokoll stack felépítésével, a munka alapjául szolgáló vezérlőegység bemutatásával, az integráció során felmerült problémákkal és azok megoldásával, a mintaalkalmazások funkcióival és a szoftveres védelmi mechanizmusok koncepcióival.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.