Bővíthető hálózati támadó és felederítő alkalmazás megvalósítása .NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozat célja, hogy ismertesse a .NET alapú hálózati támadó – felderítő szoftvert, amelyet a diplomatervezés során készítettem. Az elkészült program egy grafikus alkalmazás, amely külső beépülő modulok használatával nyújtja a hálózati funkcionalitást.

A dolgozat első részében ismertetem a felhasznált technológiákat, nagy hangsúlyt fektetve a hálózatkezelésre használt SharpPcap és Packet.Net, illetve a bővítmények kezelésére használt Managed Extensibility Framework könyvtárakra. A következő részben bemutatom a különböző támadási / felderítési technikák megvalósítása során felhasznált hálózati protokollokat. Ezt követi a megismert támadó és információszerző módszerek leírása, külön kiemelve az IPv4 és IPv6 alapú hálózatokon való alkalmazási lehetőségek közötti különbségeket.

Ezután bemutatom az elkészült programot. Először röviden ismertetem az architektúrát, majd jellemzem a program egyes részegységeit. A fejezet során hangsúlyos a beépülő modulok fejlesztésének általános leírása és a ténylegesen implementált beépülő modulok bemutatása.

A dolgozat utolsó részében a kipróbálás során szerzett tapasztalatokat összegzem és elemzem az esetleges továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.