CAN logger alkalmazás fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban, az autóiparban szinte minden kommunikációs protokollt kiszorított a CAN busz, de az ipari kommunikáció területén is egyre többször alkalmazzák. Ezért szükség van olyan alkalmazásokra, amelyekkel a hálózaton történő kommunikáció megfigyelhető, elemezhető.

Szakdolgozatom témája egy egyszerű CAN logger alkalmazás fejlesztése Windows platform alatt, amely az Inventure kft. által fejlesztett WeCAN USB hardveren keresztül csatlakozik a hálózatra.

Az első két fejezetben összefoglalom a CAN busszal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, majd összefoglalom a fejlesztési platformmal kapcsolatos háttérismereteket, főleg azokra a részekre koncentráltan, amelyekre a fejlesztés során szükségem volt.

Ezután néhány fejezeten keresztül bemutatom az alkalmazás specifikációját, rendszertervét, a fejlesztés során használt irányelveket, a program felépítését (ezen belül a grafikus felépítést is), és magát az implementációt.

A dolgozat utolsó részében néhány különböző cég által fejlesztett alkalmazásokon keresztül mutatok rá néhány továbbfejlesztési irányra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.