CRM rendszer bevezetése telekommunikációs vállalkozásnál

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A diplomamunkám során az evoCRM Kft. áltat kiirt témát dolgoztam fel, amely keretén belül egy Microsoft Dynamics CRM rendszert vezettünk be egy magyar telekommunikációs kisvállalatnál. Ezen Microsoft termék kis- és közép vállalatoknak kialakított dobozos CRM rendszer, amelyet az ügyféligényeknek megfelelően, adott módszerekkel testre lehet szabni. Fő feladatom a projekt során a telekommunikációs vállalat által meghatározott igények szerint a rendszer testreszabása, mind a felületi és a funkcionális változtatások végrehajtása.

A diplomamunkám első részében bemutatom a megismert technológiát, s a hozzá kapcsolódó riportolási lehetőségeket. Feltártam a telekommunikációs vállalkozás meglévő legacy rendszerét, amely megismerését követően felmértem az új rendszerrel szemben támasztott ügyféligényeket, amelyeket egy rendszertervbe foglaltam. A diplomamunka második fő részében került sor a követelmények megvalósításának bemutatására. Először a fő entitásokat módosítottam, valamint a szükséges új entitásokat hoztam létre. Másodszor a kiegészítő funkcionalitáshoz szükséges fejlesztéseket valósítottam meg. A feladat végrehajtása során törekedtem arra, hogy a Microsoft Dynamics CRM által támogatott fejlesztési módszereket használjam, például: üzleti szabályok, munkafolyamatok valamint JavaScript programozási nyelv. Mindezek után a kész, tesztelt rendszert átültettem az éles környezetbe, s következett a régi rendszerből kapott adatok migrációja az új rendszerbe, amelyek először szintén egy DEV környezetbe kerültek, majd a felépített, hibamentes adatállományt ültettem az éles környezetbe. Miután az ügyfélmenedzsment rendszer feltöltésre került az adattokkal, elkészítettem Microsoft PowerView, Power Query for Excel és Power Pivot segítségével a kért riportokat. Végül készítettem egy felhasználói dokumentációt és egy oktatóanyagot a rendszer felhasználói számára.

A dolgozatom felépítését úgy állítottam össze, hogy az megegyezzen a feladatok végrehajtási sorrendjével. A záró részben pedig a rendszer tovább fejlesztésével kapcsolatban tettem említést, valamint a projekttel kapcsolatos tapasztalataimat fogalmaztam meg.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.