Chrome plugin fejlesztése közös böngészés támogatására

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A Chrome böngésző kényelmes eszközökkel biztosítja beépülő modulok fejlesztését. A web böngészése hagyományosan vagy magányos tevékenység, vagy közös böngészés esetén egy közös böngészőt kezel valaki, a társai pedig ezt figyelik. Felmerül azonban az igény, hogy helytől függetlenül meg tudjuk osztani webes böngészésünket másokkal. Ezzel elsősorban az idős családtagok számára biztosítható támogatás, vagy kapcsolattartás a cél, azonban számos egyéb funkciója is lehet a szolgáltatásnak, például csoportmunka hatékonyabb végzése, vagy közös tanulás elősegítése.

A szakdolgozatban bemutatásra kerül egy olyan modul és a hozzá tartozó szerveroldali komponens tervezése, implementációja és tesztelése, amely segíti a felhasználókat a fenti tevékenységek végzésében.

Az összes felhasználónak a saját számítógépén futó, a szerverre felcsatlakozott Chrome böngészőjében ugyanaz a tartalom jelenik meg. Amennyiben főbb felhasználói interakció történik az egyik böngészőben, úgy az az összes többiben végrehajtásra kerül, hogy az állapotuknak a szinkronját megőrizzék. Ilyen interakció lehet például a görgetés, klikkelés, de akár új fül, vagy ablak létrehozása, bezárása is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.