Családi ház épületvillamossági kiveitelezési terveinek elkészítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Tamás
Villamos Energetika Tanszék

Diplomatervem keretén belül feladatom egy családi ház komplett épületvillamossági kivitelezési tervdokumentációjának elkészítése volt.

Ez meglehetősen sokrétű, bonyolult és sok utánajárást igényő feladat, hiszen ha belegondolunk, tisztában kell lenni a hatályos, kapcsolódó szabványokkal és szabályzatokkal, ismerni kell a villamosenergia-ellátás módjait és korlátait, financiális vonzatait. Energiamérleget kell készíteni, hogy megbecsüljük a várható villamos teljesítményt, zárlati szilárdság- és feszültségesés-számítást kell végezni a megfelelő vezetékek, berendezések kiválasztásához. A költségvetés kiíráshoz ismerni kell az egyes berendezések, eszközök, anyagok és munkafolyamatok aktuális piaci árát, a műszaki leírásban ki kell térni minden, a kivitelezést érintő részletre, a kivitelezési alaprajzoknak pedig olyan részletességűeknek kell lenniük, hogy azok alapján megépíthető legyen az épület.

A munka során ezekkel a folyamatokkal ismerkedtem meg, s ezek szerint hajtottam végre a tervezési feladatot. A diplomatervezés első félévének keretén belül irodalomkutatást végeztem az alkalmazandó folyamatokról, s elkészítettem egy kezdetleges tervet, melyet a megrendelő rendelkezésére lehet bocsátani véleményezés és az igények pontosítása céljából. A diplomatervezés második félévében pedig elkészítettem a komplett kivitelezési tervdokumentációt, beleértve a tervrajzokat, számításokat, költségvetés kiírást és műszaki leírást is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.