Demonstrációs eszközök fejlesztése Bosch szenzorokhoz

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban a multinacionális cégek évente rendeznek nyílt napot, melynek keretein belül a dolgozók családtagjainak lehetősége nyílik arra, hogy jobban megismerkedjenek a cég folyamataival, termékeivel és a munkakörnyezettel. Azonban az elkészített termékek „nyers” bemutatása nem mindig ragadja meg a közönség figyelmét. Osztályunk esetében is hasonló volt a helyzet. Az osztály által fejlesztett szenzorok nem feltétlenül keltették volna fel a hozzá nem értők érdeklődését. Azért, hogy a látogatók számára kellemes benyomást keltsünk, pozitív élményekkel gazdagítsuk őket, demonstrációs eszközökkel szemléltettem az itt fejlesztett szenzorok működését.

Dolgozatomban első részében ezen eszközök hardverének megtervezésének menetét taglalom, miként választottam ki az egyes áramköri elemeket, a huzalozási lemez tervezésekor milyen szabályok szerint cselekedtem, milyen hibákat vétettem, valamint ismertetném a felhasznált áramköri elemeket: mikrokontroller, szenzorok.

A következő részben a feladat szoftveres oldalát mutatom be. A mikrokontroller programozásához használt fejlesztői környezetet, a dokumentált programot, a számítógép oldali szoftvert, illetve a grafikus felület felépítésének főbb lépéseit. A Bluetooth kapcsolat létesítéséhez felhasznált parancsokat is ebben a részben mutatnám be.

A dolgozatom végén ismertetem a fejlesztés közben szerzett tapasztalataimat, valamint az esetleges továbbfejlesztési lehetőségeket.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.