Dokumentumkezelő és iktató rendszer Microsoft SharePoint Foundation alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A kis, közép és nagyvállalatok működésében egy közös mindig van, mégpedig a vállalati ügyvitelhez kapcsolódó információáramlás, melyek mérete a vállalat tevékenységi körétől függően változó, de mindig jelen van. Ha ezeket nem megfelelően kezeljük, akkor könnyen megtörténhet, hogy a munkavégzés jelentős részét az adatok keresésével, adminisztrációs dolgokkal kell töltenünk.

Erre a problémakörre nyújt megoldást a SharePoint csoportmunka támogató rendszer, melynek célja az információ összegyűjtése különböző forrásokból, ezek centralizált tárolása, majd ennek az adathalmaznak a rendszerezett megjelenítése.

Jelen szakdolgozatomban a rendszernek a dokumentum kezelő részét fogom testre szabni (átalakítani) egyedi igények alapján. A feladat elvégzése után egy szignáló és dokumentum iktató rendszer lesz elérhető integráltan a SharePointban.

A funkcionalitást meglévő iktatórendszerek és egyedi ügyfél igények alapján állítottam össze. Ezután a tervezési szakasz következett, melyben először a rendszer működésével kapcsolatos főbb kérdéseket kellett megválaszolnom, majd ezután az egyes funkciókat kidolgoznom.

Tervezés után telepítettem a rendszert, implementáltam az egyes funkciókat, majd átfogó tesztelést hajtottam végre.

Mindezek végeztével ismertettem a továbblépési terveimet, kiemelve azt, melynek megvalósítása is megtörtént.

Összefoglalásként elmondható, hogy a kitűzött célt elértem, ugyanis a programot kisebb módosításokkal jelenleg is használja a Dynafix Kft.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.