Eclipse alapú alkalmazások felhasználói felület tesztelése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ujhelyi Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Az Eclipse platform és az erre épülő alkalmazások (Fejlesztőkörnyezetek, Modellező alkalmazások, Üzleti intelligencia reportáló eszközök, Tesztelő alkalmazások, Adatbázis fejlesztés támogató eszközök stb.) az évek során folyamatosan meghatározó helyet foglalnak el a globális szoftverfejlesztési iparágban. Ezen alkalmazások tesztelési aspektusainak, mint például funkcionális tesztelés vagy felhasználói felület tesztelés lefedése lényeges feladat. A különböző aspektusok fedésére különböző képességű eszközök érhetőek el. Ugyanakkor a számosságuk miatt lényeges kérdés a feladathoz megfelelő eszköz kiválasztása.

Célom az Eclipse alapú alkalmazások felhasználói felület tesztelő eszközeinek áttekintése, különös tekintettel a tesztesetek specifikációjának lehetőségeire és végrehajtásának módszereire.

Az Eclipse platformra épülő alkalmazások egyik példája az Eclipse integrált fejlesztőkörnyezet (IDE). Az Eclipse IDE felhasználói felületének tanulmányozása után bemutatom egy példa teszteset specifikálásán és implementálásán keresztül a WindowTester Pro, a Jubula és az SWTBot Eclipse platform tesztelésére alkalmas keretrendszereket.

A dolgozatban részletezem egy tesztforgatókönyv megalkotásának lépéseit és hátterét, az egyes keretrendszerek jellemzőit, és az implementáció során szerzett tapasztalok összegzésével zárom a dolgozatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.