Edzést támogató alkalmazás készítése Windows Phone platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban az okostelefonok segítségével új lehetőségek nyíltak a mozgás kedvelői számára tevékenységük nyomon követésére. A korábban csak speciális célhardverekkel által kínált szolgáltatások mára mindenki számára elérhetővé váltak az új technológiák rohamléptű elterjedésével.

A pozíció-követési szolgáltatás segítségével a fejlett mobil-platformok lehetővé teszik a tevékenység adatainak rögzítését, majd ezekből a felhasználó számára értékes statisztikákat, nézeteket képesek előállítani. A mobilkészülék további funkciói lehetővé teszik fényképek készítését, zenehallgatást, mely alkalmazásba való integrálásával még kényelmesebbé tehető a tevékenység menete. A világháló segítségével pontos információkhoz juthatunk a környezeti viszonyokról, könnyűszerrel szinkronizálhatjuk adatainkat, megoszthatjuk ténykedésünket, a közösségi élmény által további támogatást kapva motivációnk fenntartása érdekében.

Gyakorló futóként magam is használom az ilyen funkciójú alkalmazásokat, azonban a napi használat során egyik testreszabhatóságával sem voltam igazán elégedett. Szakdolgozatom elkészítése során szerettem volna betekintést nyerni a megvalósítás részleteibe, ezek hasznosításával pedig egy jól testre szabható, egyszerű, fölösleges funkciók nélküli alkalmazást elkészíteni e feladatra.

Az alkalmazás Windows Phone 7.5 operációs rendszerre készült, melynek grafikus felületre vonatkozó alapelvei összhangban álltak a megfogalmazott célokkal. A szakdolgozat segítségével nyomon követhető a teljes alkalmazásfejlesztési folyamat, a célplatform rövid technológiai ismertetése után az alkalmazás alapötletének és funkcionalitásának megfogalmazásával folytatom, majd a tervezési rész rövid ismertetésével, az implementációs fázis részleteivel zárom a dolgozatot.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.