Egészségügyi nyilvántartó rendszer tervezése Android kliens támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság a világháló az életünk elengedhetetlen részét képzi. Az interneten keresztül egyszerűen utalhatunk pénzt, küldhetünk levelet vagy jelentkezhetünk egy felsőoktatási intézménybe. De mi a helyzet az egészségügyi rendszerek terén? Rengeteg változattal találkozhatunk, de jelenleg még nem létezik egy általánosan elterjedt megoldás.

A dolgozatban egy Android kliens alapú egészségügyi rendszer tervezéséről lesz szó, amely erre a problémára ad megoldást. A rendszer egy Android kliensalkalmazásból, egy Tomcat webszerverből és egy PostgreSQL adatbázisból áll. A felhasználók az Android okostelefonjukat használva a világ bármely pontjáról csatlakozhatnak a szerverhez, ahol egészségügyi információkhoz juthatnak hozzá, valamint kommunikálhatnak egymással. A rendszerbe kétféle szerepkörrel rendelkező felhasználók regisztrálhatnak: orvosok és páciensek.

Az orvosok a szerver adatbázisát feltölthetik általános egészségügyi információkkal (betegségek, tünetek és kórházak). Kellően feltöltött adatbázis mellett a felhasználók tünetek alapján kereshetnek betegségeket, továbbá megtekinthetik egy térképen a megadott távolságon belül található kórházakat. A felhasználók a betegségekről és a kórházakról megoszthatják egymás között a tapasztalataikat.

A páciensek üzenetet küldhetnek az orvosoknak, amelyben leírhatják a panaszukat. Az orvosok válaszolhatnak a levelekre, és akár tetszőleges páciensnek is írhatnak üzenetet, így például el tudják küldeni egy vizsgálat eredményét nekik.

A kliensalkalmazás a használatához szükséges összes funkciót tartalmazza, aminek köszönhetően nem kell kilépni az alkalmazásból, ha például egy fényképet kell készítenünk vagy a térképen szeretnénk megtekinteni egy kórház címét.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.