Életvitelt segítő rendszer súlyos fogyatékkal élők számára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Mészáros Tamás Csaba
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

A diplomaterv célja egy életvitelt segítő rendszer megtervezése orvosi felügyeletre szoruló emberek számára, amelynek segítségével egy mobil eszközön keresztül kommunikálhatnak a környezetükkel, illetve a gondozó személyek munkájának megkönnyítése, a felügyelt személy egészségi állapotának folyamatos ellenőrzésével.

Megvizsgáltam a hasonló célú publikált rendszerek képességeit, azonosítva azok erősségeit és gyenge pontjait. Információt gyűjtöttem a fejlesztés tárgyához köthető orvosi mérőeszközök körében, különös tekintettel a mobil eszközökkel történő kommunikáció lehetőségére. Megvizsgáltam EEG neurális interfész alkalmazhatóságát mobil eszközök irányítására.

A kutatás eredményeire és a rendelkezésre álló eszközökre alapozva megterveztem egy rendszer felépítését, ami megvalósítja a kitűzött célokat. A megvalósított rendszer egyrészt képes számítógépen keresztül irányítani bizonyos mobil alkalmazásokat, másrészt összegyűjti a telefon beépített szenzorainak jelét, valamint egy általános lekérdező interfész segítségével különböző funkciók építhetők az adatokra.

A rendszer teszteléséhez olyan szituációkat állítottam össze, amik a működés minden fontos részletét lefedik, majd ezeket végre is hajtottam. Az eredmények igazolták a rendszer helyes működését, azonban a megbízhatóság növelése, és a funkciók körének bővítése érdekében további fejlesztésre van szükség.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.