Épület karbantartási munkafolyamatok szervezését segítő felhő alapú szolgáltatás készítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Maliosz Markosz
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az utóbbi időben a vállalkozások vezetését támogató megoldások régi technológiai alapokon nyugvó, sokszor túlbonyolított programok. Az ember, hogyha valami igazán jót szeretne a cégénél használni, egyszerűen vagy nem talál számára megfelelő eszközt, vagy amit talál, az túl drága, és ezért sokszor végül a gyengén optimalizált megoldást választja. E rendszerek általános hibájának tartom, hogy túl nagy közönséget próbálnak megcélozni, ezáltal túlságosan bonyolult használni őket még az egyszerű feladatokra is. Így van ez a dolgozat témájaként kitűzött, karbantartási munkafolyamatokat szervező szolgáltatások területén is.

A dolgozat témáját egy ilyen területen vállalkozást vezető ismerősöm ihlette, és remélem, ezzel nagy segítséget tudok nyújtani számára. A felhőbe telepítés kézenfekvő megoldás arra, hogy konkrét szerverek üzemeltetése nélkül biztos hátteret nyújtsunk vállalkozások számára. Az írás első felében ismertetem az általa használt, és néhány másik, jelentős épületkarbantartási munkák menedzselésére is használható szolgáltatást. Ezt követően megvizsgálok több felhőplatformot ár, teljesítmény és használhatóság szempontjából. A diplomám fő részeként a nyílt forráskódú Odoo nevű moduláris CRM (Customer Relationship Management) szoftverhez bővítményeket, és további előretervezési célból egy Android alkalmazást is fejlesztek. Az elkészült bővítményekkel az alkalmazást az Amazon Web Services felhőben Docker klaszterbe telepítve futtatom, ahol további ügyfelek részére is könnyedén létrehozhatok környezetet.

A diploma végén összefoglalom az eredményeimet, főbb tapasztalataimat, és felvázolom az elképzeléseimet ezzel a piaccal kapcsolatban.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.