Ergonómiai tervezése és implementálása egy közös tanulást segítő alkalmazásnak

OData támogatás
Konzulens:
Kis-Nagy Dániel Dávid
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az egyetemen töltött évek során meglepően sokszor láttam tanulókat számítógépek mellett, de papíron tanulni. Ezen kívül általános érdeklődésem tanulási módszerek iránt arra sarkalt, hogy megpróbáljam egy programmal a tanulók életét megsegíteni.

Ahhoz, hogy tudjam, milyen akadályokkal találkoznak szembe a tanulók, és hogy egy olyan programot hozzak létre, ami tényleg segít számunkra a közös tanulásban a felhasználó központú tervezés folyamatát használom. A technika alkalmazása során beszélek felhasználókkal a tanulási szokásaikról, mitől tudnak jobban tanulni, mi az, ami zavarja őket. Az így szerzett információk alapján célokat fogalmazok meg az alkalmazásnak, amik a teljes tervezés menetét irányítják.

A dolgozat végig vezeti az olvasót a felhasználó központú tervezés öt lépésén. A stratégiai célok és funkcionális specifikáció meghatározásával bemutatja a kezdeti lépéseket, majd tovább halad a felület tervezésének egyre részletesebb fázisain.

Az elkészült alkalmazás lehetőséget nyújt a felhasználóknak szöveg alapú dokumentumok feltöltésére, feldolgozására, valamint mások feldolgozásának megtekintésére.

A dolgozat végén kitérek néhány érdekesebb kihívásra és arra, hogy milyen irányba lehetne az alkalmazást tovább vinni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.