Eseményfelismerés és kiértékelés otthonfelügyeleti rendszerekben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Magyar Gábor Béla
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A diplomamunkámban bemutatásra kerül a korábbi években végzet kutatásaim és fejlesztéseim által megalapozott, komplex otthonatuomatizálási feladatokat ellátó rendszer terve, a megvalósításának és tesztelésének a folyamata, illetve az elért eredmények

A rendszer elsődleges feladata az egyedül élő, főként idős emeberek folyamatos megfigyelése, illetve mindennapi tevékenységeinek felismerése. Pontosabban egy olyan komplex rendszer amely megoldásokat ad a mindennapi tevékenységek, ADL-ek (Activity of Daily Living) formalizálására, a formalizált esemény és tevékenység leírók valamint a megfigyelt személy környezetében elhelyezett szenzorok jelzései alapján a tevékenység felismerésre, illetve ezek tárolására.

Napjainkban a fejlett országok lakosságának átlagéletkora, illetve az idős emberek aránya a teljes lakosság számához képest folyamatosan növekszik, köszönhetően az életszínvonal jelentős emelkedésének, a fejlett orvosi beavatkozásnak és prevenciós tevékenyégnek. Az idős korban bekövetkező fizikai és mentális elváltozások folyamatos, megfigyelés, felügyelet igényét vetik fel. Ezek a főbb elgondolások, illetve alapvető igények amelyek a rendszer látjogosultságát alátámasztják.

A diplomamunkában részletesen ismertetésre kerülnek, az alapvető tervezési megfontolások, a témában végzett irodalomkutatás és az ebből levont következtetések, az események, tevékenységek formálizálásának tervei és megvalósítása, a teljes esemény és tevékenység felismerési folyamat illetve az ezt megvalósító alkalmazás, továbbá a kapcsolódó segédalkalmazások.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.