Eszközfejlesztés beágyazott szoftver dokumentációinak automatizált elkészítéséhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Hamar János Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Ennek a dolgozatnak a célja egy eszköz fejlesztése, amely automatizálná a minőségi szabványokat követő dokumentációs procedúrákat, azon csapatnak a részére, amely az Elektromos Akkumulátor Szenzor szoftverét fejleszti a Bosch Budapesti Fejlesztő Központban.

A dokumentáció ellenkedhetetlen a szoftver minőségének és nyomon követhetőségének biztosításához, ugyanakkor emiatt a csapat több tagjának sok időt kell azzal töltenie, hogy regisztrálja cselekedetit. Ezen regisztrálások nem gyakran nem jelentenek többet, mint sorozatszámok, kódsorok, függvény nevek, fájl nevek, fájl verziók, státusz információ stb. kikeresése, másolása, beillesztése egy dokumentumból a másikba. Ezek a monoton eljárások automatizálhatóak szkriptek segítségével, amelyen keresztül a csapat visszanyerhetne több órányi munkaidőt, amelyet hasznosabb kiadásokra fordíthatna.

Egy olyan gazdaságban, ahol a fejlesztő csapatok egyik legnagyobb ellenfele a határidők, egy ilyen eszköz nagyon hasznos lehet. Nem csak fejlesztői folyamatok gyorsítása miatt, hanem mert olyan dokumentumokat ad ki termékként, amik nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy fejlesztési részleg magasabb képesítési szintet nyerjen el különböző szoftver fejlesztési minőségi szabvány rendszerekben.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.