Étterem kereső alkalmazás fejlesztése Windows Phone platformon

OData támogatás
Konzulens:
Fekete Krisztián
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az emberek egyre jobban igénylik, hogy mobiltelefonjuk segítségével minél több információt szerezhessenek meg a környezetükben lévő, számukra releváns helyekről/látnivalókról és ehhez a mai technológiák és telefonok már sokféle lehetőséget kínálnak.

Szakdolgozatomban egy étterem kereső alkalmazást valósítottam meg, Windows Phone platformra, amelyen több hasznos szolgáltatás is található melyek megkönnyítik a feladatot pl.: internet, GPS és navigáció.

Az alkalmazás elsődleges célja, hogy megtalálja a felhasználó környezetében lévő éttermeket. Az alkalmazásban főképp az úgynevezett street-food éttermekre koncentráltam, melyek egyre népszerűbbek hazánkban is viszont a legtöbb még ismeretlen, gyakran weboldaluk sincs csupán különböző gasztronómia blogokon olvashatunk róluk így ezek nyújtották az adatbázis alapjait is.

Az alkalmazás segítségével azonnal információt szerezhetünk az éttermekről a különböző blogok cikkeiből, valamint a telefonon lévő navigációs szoftver segítségével könnyedén találhatunk oda többféle útvonalat is.

A program a pozíció alapú keresésen kívül képes offline módon is működni, ekkor különböző kritériumok alapján van lehetőség keresni pl.: az étterem konyhája, nyitva tartás valamint kerületek.

Szakdolgozatomat azzal kezdtem, hogy megvizsgáltam már a piacon lévő alkalmazásokat Windows Phone, valamint Android platformon, megismerkedtem a Windows Phone platform alapjaival, ezek után ismertettem az alkalmazásom felhasználó szemszögből majd pedig részletekbe menően kifejtettem az alkalmazásom elkészítését fejlesztői szemszögből.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.