Fejlesztési-backlog követő- és nyilvántartórendszer továbbfejlesztése CakePHP keretrendszerben

OData támogatás
Konzulens:
Oláh István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A dolgozatban bemutatom a Nokia Solutions and Networks Kft-nél végzett munkámat, mely egy már üzemelő alkalmazás továbbfejlesztése és bővítése volt. Az eszköz neve Tool BackLog, mely lényegében egy fejlesztés - követő rendszer. A szoftver a vállalat belső hálózatából érhető el, intraneten keresztül.

A Jogosultságkezelés került első körben javításra. A használata egyszerűbbé, és egységessé vált minden oldalon.

Az index oldal (pronto lista) nagyon lassan töltődött be, alkalmanként le is fagyott miatta a böngésző. Ezt teljesen újraírtam, AJAX-os hívásokat használ az adatok elérésére, így a terhelés nagy része a szerverre jut, és sokkal gyorsabban működik.

Készült egy új értesítő rendszer, ami könnyen bővíthető, előre megadott üzenetmintákkal dolgozik, melyek eseményekhez kötöttek. Az e-mailek az esemény valamint a felhasználók beállításaitól függően kerülnek elküldésre.

Egy teljesen új szolgáltatás lehetővé teszi az automatikus „Release Note” jelentések generálását és küldését minden hónap első napján. Ezek az üzenetek a release ownereknek, a prontok íróinak, az egyéb érdeklődők lista tagjainak valamint az adminoknak kerülnek elküldésre.

Az apróbb változtatások érintik az adatbázis struktúrát, a kódolási stílus egységesítését, kommentezést, AJAX-os töltés jelzőt, új menüt valamint a megjelenést érintő módosításokat. További JavaScriptes támogatás segíti elő a könnyebb használatot, valamint egy új konfigurációs állományban tárolhatjuk a perzisztens beállításainkat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.