Fényfestés a levegőbe leddel és mikrokontrollerrel

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Iváncsy Szabolcs
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkban minden területen egyre nagyobb az elektronika jelenléte. Nincsen ez másképp a különböző előadásokkal sem. Egyre inkább elterjedt, hogy a hagyományos eszközöket felváltják a nagyobb interaktivitást biztosító ledes megoldások.

Diplomatervemben egy élő előadásokhoz, reklámokhoz és videók készítéséhez is használható eszközt fejlesztek. Részletesen dokumentálom a fejlesztés alapját képező megfontolásokat, a fejlesztés során adódó nehézségeket és a megoldásaikat. Különös figyelmet fordítok arra, hogy milyen további fejlesztések szükségesek ahhoz, hogy termék lehessen a tervből. Kitérek a már létező, hasonló eszközökre is, és próbálok innovatív megoldásokat keresni. Az áramkör tervezését úgy végzem el, hogy a végső burkolattal kompatibilis legyen.

Az elkészült eszközhöz készítek egy weboldalt, és egy Android alkalmazást. A weboldalon olyan alapvető funkciókat implementálok, melyek a végleges oldalnak is szerves részét fogják képezni. Ilyen többek között a responsive design elkészítése, a Google Drive API használata, a mögöttes adatbázis megtervezése, a belépés és regisztrációs felületek elkészítése.

Az Android szoftver segítségével a felhasználó Bluetooth kapcsolaton keresztül fog tudni kommunikálni az eszközzel. A szoftver segítségével vezeték nélküli kapcsolaton keresztül közvetlenül a memóriába tölthetőek a kiválasztott képek, melyet azonnal meg tudunk jeleníteni.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.