FlexRay alapú teszt automatizálási rendszer kialakítása

OData támogatás
Konzulens:
Futó András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjaink felgyorsult fejlesztési folyamatai során a rövid fejlesztési határidők betartásának, és az esetlegesen előforduló emberi hibák redukálásának érdekében az automatizált tesztrendszerek kialakítása kiemelt fontosságú szerepet tölt be. Szakdolgozatom témája egy olyan .Net keretrendszerre épülő alkalmazás elkészítése volt, amely képes a FlexRay kommunikációs protokollt alkalmazó szoftverkomponensek automatizált tesztelésének támogatására.

Dolgozatomban bemutatom a FlexRay protokoll alapjait és a hozzá tartozó alapvető tesztelési követelményeket. Ismertetem a felmerülő problémát, valamint az elkészült alkalmazást, amely ennek megoldására szolgál.

A feladatom során egy olyan, WPF technológiára épülő alkalmazást hoztam létre, amely képes a FlexRay protokollhoz tartozó buszleíró fájlok feldolgozására és lényeges kezelhetőbb, átláthatóbb megjelenítésére. Az alkalmazás a feldolgozott adatok alapján a tesztautomatizálást támogató állományokat tud generálni. Ehhez külső template fájlokat alkalmaz, melyek tartalmát a generálás során futási időben olvassa be, fordítja le és hajtja végre. Az ily módon megvalósított koncepció lehetővé teszi az alkalmazás, felhasználók által való dinamikus továbbfejlesztését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.