Folyamatirányítás ESP8266 WiFi SOC felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Varjasi István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az IoT ipar ugrásszerű fejlődésnek indult az utóbbi években, amióta egyre több vezeték nélküli technológiát támogató költséghatékony és jól használható SoC eszköz került a piacra.

Szakdolgozatom fő témája egy ilyen egylapkás rendszer, az ESP8266-os jelű WiFi SoC megismerése, és felhasználásával vezeték nélküli kommunikációra épülő távolról vezérelhető IoT eszköz építése és hozzá szoftver implementálása.

Dolgozatom első felében ismertetem és összehasonlítom a két főbb vezeték nélküli technológiát, majd az ESP8266-os WiFi SoC hardver specifikációit részletezem.

Dolgozatom második felében a hardveres rész tervezésével kezdem, majd a szoftveres implementációhoz kapcsolódó résszel folytatom. Kitérek a fejlesztési környezet tulajdonságaira, az eszköz felprogramozásához szükséges tudnivalókra, majd az elkészült mintaalkalmazás kapcsolódó szoftveréről ejtek néhány szót.

Zárásként összefoglalom az irodalomkutatás és az implementáció során nyert tapasztalataimat, kitérek a jövőbeni fejlesztési lehetőségekre.

A dolgozat végén szójegyzék definiálja a felhasznált fogalmakat. A függelék tartalmazza az elkészült szoftveres rész teljes forráskódját, melyben részletes kommentek magyarázzák a program működését.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.