Futballszurkolói portál megvalósítása ASP.NET MVC5 alapokon

OData támogatás
Konzulens:
Benedek Zoltán
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A világon és Magyarországon az egyik legnépszerűbb futball klub az angol Liverpool FC. Ennek ellenére hazánkban nincs olyan – széles körben elterjedt és jól használható – weboldal, amely ezzel a legendás egyesülettel foglalkozik.

Ez a tény adja a szakdolgozatom apropóját: A feladatom egy olyan korszerű, ASP.NET MVC5 alapokra épülő webalkalmazás elkészítése, amelynek a témája a Liverpool FC, és az ő magyarországi szimpatizánsait kívánja összehozni.

Az alkalmazás egy publikus és egy védett adminisztrációs részből tevődik össze.

A publikus részen a szurkolók a csapattal kapcsolatos híreket olvashatják és véleményezhetik, valamint a csapat mérkőzéseiről és játékosairól juthatnak információkhoz. Ezen kívül természetesen szurkolótársaikat is megismerhetik.

Az adminisztrációs részt csak a honlap adminisztrátorai, belépés után érhetik el. Ezen a részen van lehetőség a honlap (publikus) tartalmának szerkesztésére, a regisztrált felhasználók kezelésére és hasonló műveletek elvégzésére.

Ebben a szakdolgozatban ennek az alkalmazásnak a fejlesztési folyamatát mutatom be, kezdve a specifikáció részletes tisztázásával (a követelmények és a használati esetek rögzítésével), a tervezésen át, a konkrét megvalósításig. Végül pedig kitekintek arra, hogy milyen továbbfejlesztési lehetőségeket rejt magában a projekt. A munkámban írok a választott informatikai technológiákról is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.