Grafikus autentikációs eszköz fejlesztése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kápolnai Richárd Péter
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Napjainkban a számítógépek és okostelefonok igen fontos részeivé váltak az emberek életének. Ámde, a felhasználók többsége nincs tudatában a virtuális világ biztonságtechnikai kockázataival. Jelen szakdolgozatomban szeretném felhívni a figyelmet a kifigyelés (shoulder surfing) okozta kockázatokra egy ez ellen védett Android alkalmazás fejlesztésével. Az alkalmazás célja, hogy titkosítsa a kiválasztott állományokat az eszköz SD kártyáján és azonosítsa a felhasználót egy grafikus jelszó segítségével.

A szakdolgozatom első felében elemzem a létező grafikus azonosításra szolgáló módszereket, illetve állománytitkosítási eljárásokat, valamint bemutatom az alkalmazott technológiákat. Továbbá megvizsgálom a népszerű állománytitkosításra szolgáló alkalmazásokat különös figyelmet szentelve az alkalmazott azonosítási módszereknek.

A dolgozat második felében meghatározom a grafikus autentikációs eszközre vonatkozó követelményeket a létező megoldások elemzése alapján, aztán meghatározom az alkalmazás specifikációját, illetve dokumentálom a projektet. A végén tesztelem és értékelem az alkalmazást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.