Gyors prototípustervezést támogató IO-modul tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Kovács Gábor
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Irányítórendszerek prototípustervezése során hasznos egy eszköz, mely a környezet fizikai jeleihez hozzáférést biztosít, azokat a fejlesztői számítógépről mérhetővé és befolyásolhatóvá teszi. Ezáltal lehetőség nyílik az adatgyűjtésre és a tesztelésre.

Egy erre a célra használható IO-modul fejlesztését mutatja be a dolgozat. A modul központi vezérlőegysége egy ESP8266 platformú SoC, mely WiFi képességének köszönhetően rugalmas elérhetőséget biztosít PC-ről. Emellett USB porton keresztül is csatlakoztatható az eszköz. Digitális be- és kimeneti portjain keresztül képes más eszközök vezérlésére és azokkal történő kommunikációra. A rendszerbe illesztett analóg-digitális és digitális-analóg konverterek pedig lehetőséget teremtenek az analóg jelek mérésére, előállítására.

A modul szolgáltatásainak elérésére egy LabVIEW könyvtár került kifejlesztésre, melynek dokumentációja szintén a dolgozat része. Ennek segítségével a számítógépről írhatók és olvashatók az IO-modul portjai egyesével és csoportosan is. A könyvtár részét képezik olyan Express VI modulok, melyek felhasználóbarát felületet biztosítva teszik lehetővé mindezt.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.