Gyors szövegkeresési szolgáltatás fejlesztése az SAP Career OnDemand renszerhez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Martinek Péter
Elektronikai Technológia Tanszék

A dolgozat az SAP Labs Hungary egyik jelenleg is futó projektjének, a leendő SAP Career OnDemandnak az Enterprise Search szolgáltatására fókuszál. Az SAP Business ByDesign termékéhez kapcsolódó gyors szövegkeresési megoldás alkalmazhatóvá tétele a CoD számára így a téma egyik kulcsfontosságú eleme. Ezt az adoptálást egy gyakorlati példán keresztül mutatom be, miközben egyúttal ismertetem a háttérben futó szolgáltatások azon részleteit, amelyek szükségesek az elkészített példa működésének megértéséhez.

Részletesen foglalkozok a logikai oldal (back-end) és a felületi oldal (front-end) implementálásával, egyúttal megemlítve mind a jelenlegi példában nem alkalmazott, de legtöbbször hasznos egyéb lehetőségeket is, mind az általam a fejlesztés során szerzett tapasztalatokat. A dolgozat tartalmazza a Business Object létrehozását és bekonfigurálását, az ahhoz tartozó Enterprise Search Object létrehozását és beállítását, az elkészített objektumok felvételét az Enterprise Search jegyzékébe, valamint a találatot részletező felhasználó felület fejlesztését is.

Az általam létrehozott eszköz nem önálló futtatható állomány, hanem egy az SAP Business ByDesign rendszerbe integrált szolgáltatás, amely hatékonyan kereshető az Enterprise Search számára, és találat esetén egy informatív adatlapot képes tárni a felhasználó elé.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.