HDMI-HDBT kimeneti eszköz fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Géczy Attila
Elektronikai Technológia Tanszék

A tématerületen vállalt feladatom elkészítésére a Lightware Kft-nél kaptam lehető-séget, amely a világ élvonalába tartozik a professzionális videotechnikai termékek fej-lesztésében. Az egyes termékek hardver- és szoftverfejlesztése, valamint a szükséges bemérések és tesztek mind a cég falain belül valósulnak meg.

Fontos számunkra, hogy a versenytársak előtt folyamatosan egy lépéssel igazodjunk a piaci igényekhez. A Lightware MX szériás videomátrixainak moduláris felépítésének köszönhetően a vevő szinte tetszőlegesen össze tud állítani egy olyan mátrixot, mely teljes mértékben kiszolgálja a kiépíteni kívánt multimédiás rendszert. A videomátrixok nyolc egyforma be- vagy kimeneti csatlakozókkal ellátott kártyákból épülnek fel. Felme-rült az igény, hogy egyes létesítményekben, tárgyalókban elérhetőek legyenek kombinált kártyák is, ahol kisszámú, de különböző interfészeket igényelnek.

Feladatom egy olyan termék fejlesztése volt, mely kompatibilis a Lightware MX mátrixokkal, négy-négy darab HDMI és HDBT videó kimenettel, továbbá nyolc darab sztereó vagy S/PDIF interfésszel rendelkezik, melyeken audió ki- és beágyazás is meg-valósítható. Az eszköz egyúttal 10/100 Mbit-es Ethernet kapcsolatot valósít meg. HDBT kimenetein 15, míg HDMI kimenetein 2,5 W teljesítmény leadására képes. Az alaplap felől érkező akár 4K-s videojelet regenerálja és újraerősíti.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.