Hatékony duplikátumkezelés a nagyvállalati dokumentum-menedzsmentben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szűcs Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A nagyvállalatoknak egyre sürgetőbb kérdés IT költségeik folyamatos csökkentése. A technológia fejlődésével újabb és újabb lehetőségek nyílnak az IT infrastruktúra kiváltására (Cloud) vagy éppen költséghatékonyabbá tételére (mobilizáció), azonban létezik egy még relatív felderítetlen terület, a vállalati dokumentumvagyon optimalizálása.

A dolgozat célja a két félév során tervezett alkalmazás és implementációjának bemutatása, mely képes kereséseket és kimutatásokat végezni arról, hogy a vállalati felhasználók milyen dokumentumokat tárolnak postafiókjukban, fájlmegosztókon, avagy szervereken. Az alkalmazással lehetőség nyílik olyan megoldás létrehozására is, amely alkalmas a dolgozók azon saját fiókjában tárolt dokumentumainak kiszűrésére, melyek egyidejűleg megtalálhatóak egyéb rendszerekben is (pl. ECM), továbbá képes az így tárolt „csatolmányokat” a dokumentumkezelő rendszer megfelelő fájljaira mutató hivatkozásokkal helyettesíteni.

A dolgozat részletes elemzésekkel bemutatja a megoldással elérhető előnyöket. Az alkalmazás létrehozásához a Voyager CMX automatizált tartalom feldolgozó keretrendszer került felhasználásra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.