Házi feladat beadást támogató GWT alkalmazás tervezése és fejlesztése

OData támogatás
Konzulens:
Imre Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A munkám során egy C/C++ házi feladat beadást, kezelést, javítást támogató, webalkalmazást készítettem. A weboldal a német képzés diákjai és tanárjai számára készült. A HAWeb nevet is a német Hausaufgabe rövidítéséből és Web szóból kapta. Az alkalmazást GWT/JAVA alapon írtam, alkalmazásszervernek Glassfish-t választottam, háttér adatbázisnak pedig MySql-t használok.

Az oldal 3 különböző jogosultságot kezel: diák, tanár és adminisztrátor. A különböző jogosultsággal rendelkező felhasználók ugyanazon a bejelentkező felületen tudnak belépni az oldalra, de más-más felület jelenik meg bejelentkezés után. A három különböző jogosultság különböző funkciókhoz enged hozzáférni. Az adminisztrátor egy kiterjesztett jogkörrel rendelkező tanár. Az alapvető tanári jogkörökön kívül, képes az oldal konfigurálására, rendszernapló megtekintésére és joga van minden adat módosításához. A tanár létrehozhatja a saját hallgatói csoportját, így ezeket külön kezelheti. Írhat ki feladatot az összes diáknak, vagy csak a saját csoportjának. A feladatok lehetnek kötelezőek, vagy opcionálisak. A diákok által beadott feladatokat javítani tudja. Ha az adott feladat úgy van beállítva, az oldal képes a beadott megoldások automatikus kiértékelésére. A diák a kiírt feladatokra adhat be megoldást, hibás megoldásokat javíthat a határidő lejártáig, illetve pontlevonásért a pótbeadás végéig küldheti be a megoldásait. A megoldott feladatokról összefoglaló statisztikát is láthat a diák.

Az oldalhoz tartozik egy önálló folyamatként futó Java alkalmazás is. Ehhez kapcsolódik a Glassfish-en futó fő alkalmazás és küldi át a megoldásként kapott forrásfájlokat fordításra és futtatásra. Az eredményt visszaküldi a program a fő programnak, ami vagy megmutatja a tanárnak, vagy beállítástól függően automatikusan kijavítja a beadott megoldást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.