Helyesírás-fejlesztő portál készítése modern technológiákkal

OData támogatás
Konzulens:
Szabó Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

A helyesírás témaköre már általános iskolás koromban is foglalkoztatott, ehhez később a webes fejlesztés iránti érdeklődés is társult, amely fontos szerepet töltött be az életemben, hiszen ennek hatására fordultam az informatika felé. E két tényező eredményeképpen egyetemi tanulmányaim előtt készítettem egy helyesírás-fejlesztő portált, amelyben mára már elavultnak számító technológiákat, megoldásokat alkalmaztam, a kódot pedig kevés programozási tapasztalattal írtam. Azóta a web rengeteget fejlődött, én pedig nem tartottam lépést az újdonságaival.

Szakdolgozatom keretein belül ezért a portál újratervezését, modern technológiákkal való megvalósítását tűztem ki célul. A követelmények összegyűjtése után először feltérképeztem, hogy milyen népszerű keretrendszerek és eszközök érhetőek el a szerver-, illetve a kliensoldalon. Ezek közül kiválasztottam egyet-egyet, amelyeket a projekt megvalósítására a legalkalmasabbnak találtam. Megterveztem az alkalmazás architektúráját a kinézett technológiák ismeretében. Végül megvalósítottam az eredeti weboldal funkcióinak részhalmazát, ami egy hatékony, modern, jól használható portált eredményezett, amely alkalmas a helyesírás gyakorlásának támogatására.

Az elkészült megoldás megfelelő alapját képezheti a további fejlesztéseknek. A hiányzó funkciók implementálása után átveheti majd az elavult megoldásokkal készült portál helyét.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.