Honlap fejlesztés tanfolyamszervező modullal ASP.NET MVC platformon

OData támogatás
Konzulens:
Gincsai Gábor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság kiemelkedően fontos a naprakész tudás, ezért nagy szükség van a különböző tanfolyamokat tartó cégekre. A szakdolgozatom során egy tanfolyamszervező modullal rendelkező honlap elkészítését mutatom be. A honlap követelményeit a megrendelő határozta meg, illetve a portál felületét is egy külsős designer cég tervezte meg, amelyek a projekt előrehaladtával folyamatosan frissültek. Ennek függvényében fel kellett készülnöm az újabb felmerülő megrendelői igények kezelésére is.

A honlapot C# nyelven valósítottam meg ASP.NET MVC platformon, kiegészítve az Entity Framework nyújtotta lehetőségekkel, illetve kliens oldali technológiákkal, mint például a JavaScripttel vagy a jQuery-vel.

Szakdolgozatomban ismertetem az előzetes megrendelői igényeket, illetve kitérek a tervezői döntésekre, amelyek során nagyon fontos volt, hogy a specifikáció által meghatározott irányvonalon belül maradjanak. A dolgozat főrészét az egyes funkciók bemutatása és implementálásának részletezése adja meg. Mivel a portált az ügyfelek (felhasználók) és az adminisztrátorok veszik igénybe, ezért e két szemszögből részletezem a megvalósítás főbb momentumait. Az ügyfelek áttekinthetik az aktuális információkat, a meghirdetett tanfolyamokat, azok pontos tematikáit, illetve a kurzusokra online is jelentkezhetnek. Az adminisztrátor fő szerepe pedig a portál naprakészen tartása, vagyis a tanfolyamok meghirdetése és menedzselése.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.