Hurokkezelő algoritmusok implementálása rendszer szintű szintézishez

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Rácz György
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A félév során az Önálló laboratórium tárgyam alatt megkezdett kutatásaimat, munkáimat folytattam. A tárgy keretein belül megismerkedtem a rendszer szintű szintézis fontosságával, előnyeivel, illetve a tervezés során felmerülő problémákkal. A kutatásaim fókuszában a rendszerben lévő hurkok, illetve az ezek miatt megjelenő nehézségek voltak.

Megismerkedtem a Irányítástechnika és Informatika Tanszéken fejlesztett DECHLS magas szintű szintézis eszköz funkcióival, moduláris felépítésével. Célom ennek a továbbfejlesztése volt újabb modulok készítésével, melyek segítségével a program képes lehet a hurkok jobb, hatékonyabb kezelésére, így csökkentve a tervezett rendszer újraindítási idejét és megnövelve a program párhuzamosíthatóságát a nagyobb hurkok szétosztásával.

A C nyelven íródott program képes megtalálni a C forráskódban található hurkokat, azokat beazonosítja, egymásba ágyazottság szerint bináris fát készít belőlük, hogy a tervező a megfelelő mélységet megadva tudja a hurkokat több kisebb részre szedni.

A másik modul végzi a hurkok bontását a megkapott hurok-hierarchia és a megadott paraméterek alapján. Az így módosított C fájl a kimenete a programnak, ez az átalakított fájl lesz a bemenete a DECHLS eszköznek.

A munkám befejezéseként az így létrejött módosított programokat leteszteltem, megvizsgálva az eredeti és a módosított szoftver futási idejét egy párhuzamos műveletvégzésre alkalmas általános célú processzoron.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.