Hűségpontgyűjtő rendszer fejlesztése Android platformon

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Goldschmidt Balázs
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

Hűségprogramos rendszerek régóta részét képezik az üzleti világnak. A kereskedők a hűségkártyák folyamatos használatára ösztönzik a vásárlókat, melyeken pontok gyűjtéséért cserébe kedvezményeket kaphatnak. E kedvezmények maximalizálása érdekében az összes hűségkártyát állandóan a vásárló a zsebében kell, hogy tartsa. A modern világban azonban felesleges mindenkinél több kártyát tárolni, amikor ezt egy olyan mobil alkalmazás is teljesen ki tudná elégíteni, ami nyomon tudja követni a felhasználó pontegyenlegét, vásárlás után jóvá tudja írni a bónuszait, illetve igénybe tudná venni az egyes akciókat a rendszerben lévő pontjainak levonásával.

Szakdolgozatomban egy olyan Android platformra épülő pontgyűjtő alkalmazáskészletet tűztem ki célomul, mely egyszerű kezelői felületével és ergonomikus kialakításával ösztönzi a vásárlókat és a kereskedőket arra, hogy végérvényesen megszabaduljanak a plasztikkártyák használatától. Az alkalmazás segítségével a folyamatban fellépő szereplők gyorsabban gyűjthetik, válthatják be, adományozhatják a pontjaikat, mint a fizikai kártyás esetben, ugyanis csak a másik fél QR kódját kell leolvasni ahhoz, hogy a tranzakciók végrehajtódjanak. Így elegendő egyetlen alkalmazás, mely tudja kezelni az összes beváltóhelyet és nem kell aggódni azon, hogy a vásárlónál van-e az adott bolt kártyája, hiszen a mobilkészülék szinte mindig nálunk van.

A vásárlók a pontok gyűjtésén és beváltásán kívül kezelhetik a felhasználói fiókjukat, regisztrálhatnak a programba, megtekinthetik kategorizáltan és térképen a beváltóhelyek listáját, szűrhetnek közöttük és útvonalat is tervezhetnek hozzájuk. Mindezek mellett folyamatosan nyomon követhetik a vásárlásaikat és ismerőseik meghívásával bónusz pontokat nyerhetnek.

A kereskedői alkalmazás nem szükségeltet ekkora funkcionalitást, mint fentebb részleteztem, így a pénztáros csak a tranzakcióinak a listáját tekintheti meg a vásárlások felvételén és pontbeváltáson kívül.

Az alkalmazás fejlesztése közben kiemelt cél volt, hogy támogassa a legújabb Android trendeket és a még viszonylag nagy százalékban előforduló régebbi eszközökön is elfusson. A program jelenleg csak magyar nyelvre lett lokalizálva, ám fel lett készítve a többnyelvűségre is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.