ITS-G5 RSU-k kezelése és monitorozása IoT eszköz- és hálózatmenedzsment módszerek felhasználásával

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Bokor László
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A szakdolgozatom témája és célja Road Side Unitok eszköz- és hálózatmenedzsmenthez tartozó feladatait meghatározni és egy erre alkalmas rendszert készíteni.

A dolgozat első felében a V2X jármű-kommunikációs rendszerek egyik entitásának a Road Side Unit eszközöknek a célját és a témában való elhelyezkedését fogom meghatározni. Ismertetem, hogy miért van szükség ezeknek az eszközöknek a különböző típusú menedzselési feladataira, milyen eltérő és hasonló módszerek lehetnek ennek megvalósítására, majd ismertetem a kapcsolódó technikai hátteret, és az egyes szabványok sajátosságait.

A dolgozat második felében egy teljes rendszer tervezését végzem el, mely lehetővé teszi a fent említett entitás eszköz- és hálózatmenedzsmentjét. A rendszerre, mint egészre, és annak komponenseire vonatkozó tervezés közbeni döntéseimet ismertetem és indoklom. Az elkészült programok és a rendszer dokumentálását a szoftverfejlesztés eszközeinek felhasználásával végzem.

A Road Side Unit-hoz tartozó működését kiegészítve, és bizonyos hálózati funkciók szimulálására szimulációs eszközt fejlesztek ki.

A programok működését külön-külön és teljes rendszerteszttel is ellenőrzőm. Ezt dokumentálom, és az eredményeket rögzítem.

Összefoglalom az elkészült programok státuszát és továbbfejlesztési lehetőségeknek is utánanézek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.