Inkrementális forráskódszintézis autóipari szoftverrendszerekben

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ráth István Zoltán
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Napjainkban a modellbázisú, generatív szoftverfejlesztés egyre nagyobb teret nyer, köszönhetően a precíz modellezésen alapuló kódgenerálás nyújtotta előnyöknek. Ilyen eszközökkel a kézi módszereknél lényegesen hatékonyabban készíthetők komplex szoftverrendszerek, a hatékonyság növekedése fejlesztési költségeket takarít meg (mind a gyorsabb munkavégzés, mind pedig a hibák számának csökkentése, illetve a drága tervezési hibák korai javítása miatt).

Az autóipari beágyazott rendszerekben kritikus követelmény a megbízhatóság. A fejlesztés ezért modellvezérelten zajlik, amit automatizált forráskód-generálás támogat. Egy-egy komponens modellje akár több tízezer modell elemet is magában foglalhat. Egy ilyen modell feldolgozása és a megfelelő forráskód generálása sok ideig eltarthat. A modellen eszközölt apróbb változtatások esetén nem kívánatos, hogy az egész modell újra kiértékelődjön.

A fenti kihívások alapján a jelen dolgozat célja a forráskódszintézis inkrementálissá tétele, a Méréstechnika és Információs Rendszerek tanszéken fejlesztett nyílt forrású EMF-IncQuery keretrendszer, valamint a ThyssenKrupp Presta Hungary Kft. belső fejlesztésű AUTOSAR modellezőeszközének integrációjával.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.