Integrálható árukészlet-hirdetési webportál és -szolgáltatás tervezése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovács Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

Az interneten vásárlók körében mára elterjedt problémává vált, hogy egy adott termék hol kapható a legkedvezőbb áron. Sok cég napi árakkal dolgozik, melyek megnehezítik az információk követését. Szakdolgozatomban egy olyan portált tervezek és valósítok meg, mely kezelni tudja ezt a helyzetet.

Az első fejezetben feltárom a probléma kialakulásának körülményeit. Honnan ered és hol tart ma az online vásárlás a világon és Magyarországon belül. Sorra veszem a szereplőket és azok igényeit a kialakult helyzetben.

A második fejezetben megtervezem azt a rendszert, amely a felmerült igényeket kielégíti. Megtervezem a rendszer vázát és felépítését, megvizsgálom, milyen megoldások segítik elő a hatékony működést.

A harmadik fejezetben a megtervezett rendszer megvalósítását részletezem. Bemutatom, milyen technológiák léteznek, megvizsgálom azok előnyeit és hátrányait, majd részletesen ismertetem a megvalósítás során alkalmazottakat.

A negyedik fejezetben a rendszer megvalósított változatának tesztelését mutatom be részletesebben. Egyfelől a web portál használhatóságát, másfelől a cégek számára készült interfészek működését ellenőrzöm tesztesetek segítségével.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.