Intelligens otthon rendszertervének kidolgozása

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Szabó Csaba Attila
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

A szakdolgozatomban összefoglalom az intelligens otthonok (smart homes) fő alkalmazási csoportjait, a felhasználói igényeket, a rendelkezésre álló technológiákat és szabványokat.

Egy konkrét rendszert, a Loxone rendszert részletesen bemutatok és kitérek a költségeire is egy ár-összehasonlítás keretein belül. Ehhez az összehasonlításhoz megtervezem egy átlagos, de modern lakás elektromos tervét.

Felmérem és bemutatom az otthoni egészségügyi megfigyelés jellegzetes alkalmazásait, a szükséges technológiákat, különös tekintettel a rövid hatótávolságú vezetéknélküli megoldásokra. Részletesen bemutatom a Zigbee technológiát, mely szerintem az egyik legbiztatóbb és a jövőbeni fejlesztések alapja lehet az okos-otthon egészségfelügyelettel kombinált témakörében.

A témakörben már létező és kidolgozás alatt álló projekteket és rendszereket is bemutatom.

Megtervezek egy különféle egészségügyi megfigyelési alkalmazások és eszközök képességeit kiaknázó rendszer tervét. Specifikálom a szükséges eszközöket, és kiválasztom a célnak leginkább megfelelőket.

Szót ejtek még arról, hogy a smart home és az otthoni egészségügyi megfigyelés eszközei és rendszerei milyen mértékben és hogyan kombinálhatók.

Értékelem az eredményeket és kifejtem mivel folytatnám a munkát és mit javasolnék a gyártóknak és fejlesztőknek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.