Interaktív HTML5 alapú aláírás-hitelesítő felület készítése

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kővári Bence András
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az aláírással történő azonosítás egy széles körben elterjedt módszer a különböző jogi és pénzügyi intézmények körében, így teljesen jogosan merül fel az igény a számítógéppel történő hamis aláírások kiszűrésére. Erre nyújt megoldást a BME AUT tanszékén fejlesztett Aláírás Hitelesítő Rendszer (AHR), mely egy Microsoft Silverlight bővítményt igénylő demonstrációs felülettel rendelkezik.

A különböző böngészőbe épülő natív kiegészítők (például Microsoft Silverlight, Adobe Flash, egyéb ActiveX kiegészítők) népszerűségének és támogatottságának csökkenésével előtérbe került a HTML5 szabvány számos újdonsága, melyet a modern böngészők már natív módon támogatnak. A Microsoft Silverlight bővítmény támogatásának megszűnésével időszerűvé vált HTML5 alapúra cserélni a régi, tanszéken futó demonstrációs felületet, így biztosítva a felhasználók széles körének elérését.

A szakdolgozatom keretében a feladatom az Aláírás Hitelesítő Rendszer jelenlegi Microsoft Silverlight technológiára épülő demonstrációs felületének lecserélése, a régivel azonos megjelenést biztosítva, ügyelve a könnyű lecserélhetőségre, gondoskodva a régi felület funkcióinak megtartásáról, mint például az aláírások drag & drop mozgatása az alkalmazáson belül és felhasználó számítógépéről történő fájlfeltöltés lehetősége.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.