Interaktív oktató rendszer tervezése és fejlesztése mobil támogatással

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Ekler Péter
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Az egyre fejlettebb webes és mobil megoldások már a mindennapi életünk részévé váltak. A legtöbb munkafolyamat manapság már alkalmaz valamilyen szoftveres megoldást, mely megkönnyíti a munkavégzést. Várható volt tehát, hogy az oktatásba is megjelennek az ilyen jellegű megoldások.

Amennyiben nyitott szemmel járunk és figyeljük az újdonságokat az oktatás területén, látható, hogy az utóbbi pár évben ugrásszerűen megnőttek az oktatást támogató hardveres és szoftveres megoldások egyaránt. Hardveres megoldások esetén érdemes megemlíteni a digitális táblákat vagy a fejlett kivetítőket.

Ezzel párhuzamosan számos szoftveres megoldások is létrejött, mely az oktatás támogatását, gyorsítását és még szélesebb körben való elérhetőségét teszi lehetővé. Megfigyelhetjük, hogy mára már több online egyetemi oktató központ is létrejött, melyeken keresztül bárhonnan, Interneten keresztül csatlakozhatunk egy vagy több kurzushoz. Ilyen rendszerek például az edX vagy a Courseera. Egy kurzushoz való csatlakozás után a hallgatónak lehetősége van videón megnézni az előadásokat, teszteket készíteni, házi feladatokat feltölteni, valamint vizsgázni is.

A fentiek alapján döntöttem úgy, hogy dolgozatom témájául egy ilyen oktatás támogató megoldás tervezését és megvalósítását tűzöm ki célul. Dolgozatomban bemutatom a megvalósítandó rendszert, illetve végigvezetem az olvasót a specifikáció, tervezés és megvalósítás lépésein. A bemutatás során kitérek a fontosabb lépésekre és érdekesebb kihívásokra, ismertetem azok kezelését, illetve a dolgozat végén bemutatom az elkészült rendszert és a lehetséges továbbfejlesztési irányokat.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.