Iránymérő processzor és beágyazott vezérlő

OData támogatás
Konzulens:
Eged Bertalan Dr.
Szélessávú Hírközlés és Villamosságtan Tanszék

A szakdolgozatom célja elkészíteni egy iránymérő processzort és egy beágyazott vezérlőt, ami a későbbiek folyamán egy iránymérő rendszer része lesz. A feladat része a szükséges eszközök megfelelő kiválasztása, a rendszer megtervezése és megvalósítása.

A feladatot a Sagax Kft.-től kaptam. A cég többek között iránymérő rendszerek fejlesztésével és gyártásával is foglalkozik. Rendelkeznek már több fajta berendezéssel, de szükség volt egy kisméretű, alacsony fogyasztású és lehetőleg minél egyszerűbb felépítésű, könnyen kontrollálható iránymérőre.

Az általam elkészítésre kerülő vezérlőnek és iránymérőnek előre láthatólag, több féle felhasználói célt kell kiszolgálnia. Az első konkrét megvalósítása várhatóan egy Cospas-Sarsat rendszerű vészjeladók felderítésére alkalmas rendszerben lesz.

A szakdolgozatomban be fogom mutatni az alkalmazott iránymérési eljárást, a feladat megvalósításának megértéséhez szükséges elméleti hátteret. Ki fogok térni a téma során felmerülő nehézségekre, illetve a tervezés és megvalósítás részleteire.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.