Java alapú webes keretrendszerek összehasonlítása

OData támogatás
Konzulens:
Budai Péter István
Irányítástechnika és Informatika Tanszék

A világháló elterjedésével előtérbe kerültek a dinamikus tartalmakat nyújtó weboldalak. A weben jelen lévő alkalmazások szolgáltatások széles skáláját kínálják. Akár személyes, akár összetett, nagyvállalati alkalmazások építésekor felmerül az igény, hogy a fejlesztési, tesztelési és karbantartási feladatokat a lehető leghatékonyabban végezhessük el. Ezen feladatok támogatására jelentek meg a keretrendszerek, melyek segítenek az alkalmazások különböző rétegeinek elkészítésében, beleértve a webes megjelenítési réteget is.

Alkalmazásaink felhasználói felületének elkészítésére számos keretrendszer közül választhatunk, melyek különböző területeken jeleskednek, megnehezítve azok kiértékelését és a számunkra legmegfelelőbb kiválasztását.

Szakdolgozatomban néhány népszerű, nyílt forráskódú és ingyenes Java web keretrendszert vizsgálok meg és hasonlítok össze fejlesztői szemszögből. A szakdolgozat célja a webalkalmazások fejlesztése során felmerülő leggyakoribb követelmények és használati esetek megvalósíthatóságának összehasonlítása. A szakdolgozat referenciaként szolgálhat az olvasó számára, mely segíti a megfelelő keretrendszer kiválasztásában, akár egy új alkalmazás felhasználói felületének készítésekor, akár egy meglévő alkalmazás megjelenítési rétegének lecserélése esetén.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.