KRESZ vizsga gyakorló alkalmazás készítése Windows platformra

OData támogatás
Konzulens:
Albert István
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Napjainkra egyre szélesebb körben terjednek az okostelefonok, és a növekvő piaci kereslet miatt, az ezekre való alkalmazásfejlesztési igények is jelentős mértékben növekedtek. A legnépszerűbb platformok a Google tulajdonában álló Android, az Apple iOS, illetve a Microsoft Windows platformja. Ám míg az Android és az iOS alkalmazásboltjaiban több mint három millió alkalmazás érhető el, addig Windowsra jóval kevesebb, mindössze 340 ezer letölthető alkalmazás van, így az erre való fejlesztés is több lehetőséget hordoz magában.

A szakdolgozatom célja egy korszerű, modern felhasználói igényeket kielégítő KRESZ vizsgagyakorló alkalmazás fejlesztése Windows Phone 8.1, illetve Windows 8.1 platformra. Egy univerzális, mobilon, tableten, asztali környezetben futó programot készítek, aminek köszönhetően a felhasználók bárhol, bármikor egyszerűen készülhetnek az autósoktatás első elméleti megmérettetésére, a KRESZ vizsgára. Célom, hogy a grafikus felület megfeleljen a Microsoft által megfogalmazott irányelveknek. Közösségi médium integrálásával elérem, hogy a felhasználók, már meglevő profiljukkal bejelentkezzenek, és azzal használják az alkalmazást. Továbbá lehetővé teszem, hogy a felhasználók az általuk választott kategóriára készüljenek fel, amelyhez a kérdéseket alkalmazáson belüli fizetéssel vásárolják meg.

A dolgozatom első felében megvizsgálom, milyen népszerű mobil platformok vannak, és ezekre milyen fejlesztési lehetőségek adottak. Ezt követően a Windows Phone operációs rendszerek fejlődéséről, az alkalmazások felépítéséről, majd a natív alkalmazásfejlesztéshez szükséges eszközökről írok részletesen.

A szakdolgozat második részében végigmegyek az alkalmazás tervezésének egyes pontjain. Már meglevő megoldások alapján fejtem ki, hogy miben nyújt többet az én programom, majd előzetes képet adok az általam megvalósított alkalmazás legfőbb funkcióról, felépítéséről, működéséről. Ezután részletesen kifejtem, a már kész alkalmazás működése szempontjából legfontosabb elemeket, végezetül pedig néhány továbbfejlesztési lehetőséget ismertetek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.