Kardiovaszkuláris rehabilitációt támogató okostelefon alkalmazás

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Jobbágy Ákos Andor
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Világszerte évente 17 millió ember hal meg kardiovaszkuláris betegségekben, de egyes becslések szerint ez a szám 2020-ra elérheti a 25 millió főt. A klasszikus gyógyszeres ellátás mellett hazánkban a nem kórházban fekvő betegek számára átfogó program nem létezik, ellentétben a nyugat-európai országokkal.

A budapesti Szent Ferenc Kórház ezen okokból kifolyólag hozott létre az "Út az egészséghez" nevű program keretein belül az elsősorban szív és érrendszeri betegséggel élők számára egy tanösvényt.

Fő feladatom egy olyan mobil alkalmazás fejlesztése volt, amely túra során kommunikál a páciensre rögzített EKG Holter készülékkel, folyamatosan fogadva tőle a szívritmus értékeket, így esetleges probléma fellépésekor riasztja a túrázót. Ezen kívül az alkalmazás térkép nézettel segíti a pácienst a kijelölt túraútvonal követésében.

Szakdolgozatomban bemutatom az EKG élettani alapjait, valamint a különböző EKG eszközöket, különös tekintettel a Holter EKG készülékekre. Munkám nagyobb részét a mobil alkalmazás megtervezésének és fejlesztésének bemutatása teszi ki. Ennek során ismertetem a felhasznált technológiákat, a tervezés főbb lépéseit, majd leírom az alkalmazás megvalósításának érdekesebb részleteit, melyeket a megvalósított alkalmazás képernyőképeivel illusztrálok. Dolgozatom végén összefoglalom és értékelem a létrehozott alkalmazást, és kitérek néhány továbbfejlesztési lehetőségre is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.