Keresések támogatása elemek hasonlóság alapon történő klaszterezésével

OData támogatás
Konzulens:
Schulcz Róbert
Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszék

Dolgozatomban a klaszterezés iránti igény hátterét vizsgálom, mely napjainkban egyre csak növekedni fog, tekintve, hogy egy átlagembernek is egyre több információt kell feldolgoznia élete során, és ő maga is rengeteg információt állít elő.

Olyan területet kerestem, ahol még nem megoldott a klaszterezés problémája, ennek ellenére elég sok információ keletkezik, hogy szükség legyen rá. Így találtam meg a hirdetéseket, azok közül is az ingatlanhirdetéseket, mivel már Magyarországon is az ingatlanpiac nagy része online zajlik.

Kitérek még ezen kívül, hogy az ingatlanhirdetések csoportosítása miért fontosabb egyéb hirdetésektől eltérően, hiszen viszonylag nehéz őket összehasonlítani, mégis a legkedvezőbb ingatlant szeretnénk megvásárolni.

Így létrehoztam egy ingatlanhirdetési weboldalt, melyen ingatlan klaszterezési algoritmusomat használom, törekedve arra, hogy a megvalósítás során minél több új technológiával ismerkedhessek meg, többek között a HTML5 szabvánnyal, és az ezt kiegészítő CSS3-mal.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.