Keresőoptimalizált tartalomkezelő rendszer fejlesztése ASP.NET platformon

OData támogatás
Konzulens:
Balássy György Miklós
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Diplomatervemben CMS (tartalomkezelő) rendszereket vizsgálom, és dokumentálom saját készítésű webes rendszeremet. Ismertetem a tartalomkezelő rendszerek főbb fajtáit, majd az általam megvalósított fajtáról, a webes CMS rendszerekről írok részletesebben, összehasonlítok néhány elterjedtebb alkalmazást. Munkám elméleti részeként ismertetem azokat a fogalmakat, melyek a webes tartalomkezelő rendszereknél (de általában a webre fejlesztésnél is) kulcsfontosságúak, mint például a keresőoptimalizálás. Rövid magyarázat után részletesebben írok a keresőoptimalizálásról, összegyűjtöm a megoldásokat, melyeket a website-ok üzemeltetői bevált módszerként tartanak számon.

A negyedik fejezettől diplomatervem gyakorlati részének leírása kezdődik, saját webes CMS portálom elkészítésének lépéseiről írok. Elsőként, a specifikációban szerepelnek a rendszer szoftverkövetelményei, valamint áttekintés a megvalósított funkciókról. Ezután a rendszer architektúráját ismertetem, írok a legfontosabb metrikákról, amik a rendszerre jellemzőek lehetnek, majd az általam kialakított szolgáltatás-orientált architektúrát ismertetem, kitérek annak legfontosabb előnyeire, illetve hasonlóságára a jól bevált MVC architektúrához. A hatodik fejezet a rendszer tényleges elkészítéséről szól, részletesen ismertetem az alkalmazás adat, adatelérési, megjelenítési és üzleti logikai rétegében elkészített komponenseket. A fejezetek végére az olvasó átlátható képet kap arról, miként működnek, és működnek együtt a rétegek, hogyan lesz az adatból adatosztály, miként készülnek az egyes oldalakhoz kialakított viewmodel-ek, és azokat végül hogyan kötöm a felhasználói felülethez, vagyis a weboldalakhoz. A főbb rétegek alapos bemutatása után kitérek arra is, hogy rendszeremben miként került megvalósításra a keresőoptimalizálás, hogyan tudja a felhasználó megadni az ehhez szükséges paramétereket, valamint bemutatom a Google Analytics beépítését is. Fontosnak tartom, hogy a felhasználók és csoportok létrehozásakor használt, specializált adatokat tartalmazó felhasználói profilról külön is írjak.

Webes tartalomkezelő rendszerem előre beállított, kész példákat tartalmaz, melyekről a diplomaterv végén képernyőképeket is elhelyezek.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.