Keretrendszer közösségi média vizualizációjára

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Kovács Gábor
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A közösségi hálózatok napjaink egyik legnépszerűbb szolgáltatásai, naponta több milliárd ember használja őket. A használat során az értékes tartalom szűrése mellett a tartalom létrehozásnak is fontos szerephez jut. A tartalom mennyisége miatt annak áttekintése és kezelése nehéz üzemeltetési feladat, így ez kitűnő lehetőség a modern, interaktív vizualizációk használatára.

Dolgozatom célja bemutatni a közösségi hálózatok általános felépítését, az őket megvalósító elosztott adattárolási rendszerek komplexitását, illetve, hogy a modern kliens oldali vizualizáció miként segíthet a rendszerüzemeltetéshez kapcsolódó információk megjelenítésében.

Az első fejezetben kitérek a közösségi hálózatok kialakulásának mérföldköveire, és tisztázom az alapfogalmakat. A második fejezetben beszélek általánosan az elosztott rendszerekről és kifejtem a legfontosabb paramétereit, mint például a skálázhatóság, a válaszidő és az adatok konzisztenciája. A harmadik fejezetben a követelményeket kiterjesztem, majd ebből megalkotom a specifikációt, és végül megtervezem az adattároló rendszert. Negyedik fejezetben a vizualizációról beszélek általánosan és az eszközeiről, majd a tervezést és technológiaválasztást követően bemutatom a kész alkalmazást. Az utolsó fejezetben tesztelem az adattároló rendszert, és a vizualizációs alkalmazást.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.