Kéziműszer tervezése CAN hálózati hibakereséshez

OData támogatás
Konzulens:
Scherer Balázs Attila
Méréstechnika és Információs Rendszerek Tanszék

Munkáim során sokszor szembesültem azzal a problémával, hogy egy adott CAN buszon kommunikáló rendszer hibakeresésének megkezdésekor még csak annyi információval rendelkezek, hogy nem működik a kommunikáció.

Bár a CAN busz nem mondható túlzottan bonyolult megvalósításnak de egy ilyen hibának szerteágazó okai lehetnek, amelyek felderítéséhez több különböző eszköz és rendkívül sok idő lehet szükséges.

Célom, hogy egy olyan könnyen használatba állítható kézi diagnosztikai műszert hozzak létre amely a fizikai rétegben bekövetkezett hiba esetén ezt a hosszadalmas hibakeresési folyamatot akár a töredékére lecsökkentheti.

Jelen dokumentum a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán a Diplomaterv 1. és Diplomaterv 2. keretében végzett munkám folyamatát és eredményeit hivatott bemutatni.

A két félév során elkészült a feladatkiírásban specifikált műszeregység prototípusa, amely során végeztem analóg és digitális hardvertervezést, programozott logika megtervezését, beágyazott szoftverfejlesztést, valamint alkalmazás készítését Android platformra.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.