Kézremegést és hangfelvételt rögzítő mobilalkalmazás készítése Parkinson-kór diagnosztizálására

OData támogatás
Konzulens:
Dr. Sztahó Dávid
Távközlési és Médiainformatikai Tanszék

A Parkinson kór az egyik leggyakoribb idegrendszeri betegség, ami a várható élettartam növekedése miatt egyre több embert érinthet. A betegség nem kezelhető, de jól karbantartható. Ezért fontos, hogy minél hamarabb diagnosztizálják. A diagnózis felállítását segíti az általam továbbfejlesztett program, ami a betegség egyik leggyakoribb mellékhatását, a kéz remegését vizsgálja.

Az alábbi dokumentumban olvasható egy részletes bevezetés a Parkinson kórral kapcsolatban. Az olvasó betekintést nyerhet a betegség tüneteibe, a kezelési módszerekbe, valamint az eddig ismert diagnosztikai eszközökbe és módszerekbe.

A dokumentumból kiderül az alkalmazás félév előtti állapota, valamint egy rövid elemzés is olvasható a problémákról és megoldási módszerekről. A félév elején egy félkész alkalmazást kaptam, amit át kellett tanulmányoznom és tovább kellett fejlesztenem.

A szakdolgozatom feladatainak részletes elemzése, a kidolgozás menete és az elért eredmények dokumentációja is megismerhető. Megtalálható benne, a tervezéskor meghozott döntések indoklása, az elkészült munka bemutatása, képek, kódrészletek és részletes leírás segítségével.

Végezetül az elvégzett munkám értékelését olvashatják, ahol kitérek a lehetséges továbbfejlesztési irányokra és az alkalmazás hiányosságaira is.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.