Költségnyilvántartó alkalmazás fejlesztése ASP.NET és Angular platformokon

OData támogatás
Konzulens:
Tóth Tibor
Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék

Manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvend az utazás, mivel egyre szélesebb réteg engedheti meg magának például az Airbnb és a fapados légitársaságok térhódításának köszönhetően. Baráti társaságok utazása esetén mindig felmerül a közös költségek kezelése, ezek megosztása egymás között. Az ehhez kapcsolódó adminisztráció meglehetősen sok időt emészthet fel. Egy nagyobb társaság esetén sokszor egy ember vállalja fel a költségek nyilvántartását, ám mivel akár egy hosszú hétvége során is számtalanszor fizethetünk, ezért a számlák rendszerezése nehézségekhez vezethet.

Mivel a társaságokban több különböző eszköz is előfordulhat (Mac, iOS, Android), ezért ezen problémák kezelésére az egyik legalkalmasabb megoldás egy webalkalmazás, mert minden modern platform kínál valamilyen böngészőt. Az alkalmazás egy közös adminisztrációs felületet biztosít a regisztrált résztvevők számára, ezért lehetőségük nyílik arra, hogy a közös költségek vezetését leegyszerűsítse és átláthatóvá tegye. Ezen felül az is könnyebbséget jelent, hogy mindenki látja, hogy mire költöttek, illetve mi az, ami számára még kifizetendő tétel lesz.

A diplomamunkám célja egy olyan webalkalmazás fejlesztése volt, amely szerveroldali része a legújabb ASP.NET Core keretrendszert használja fel, így akár Windows, Linux és Mac szerveren is működni fog. A szerverhez kapcsolódó klienst pedig az egyik legnépszerűbb Javascript keretrendszer, az Angular2 segítségével készítem el hozzá.

A dolgozat írásával szerzett tapasztalatokat a későbbiekben tovább tudom fejleszteni, illetve hasznosíthatom is azokat munkám során.

Letölthető fájlok

A témához tartozó fájlokat csak bejelentkezett felhasználók tölthetik le.